U Župi sv. Ilije, Kljaci, Crkva Hrvatskih mučenika u Čavoglavama - Uprizorenje živih jaslica i Božićni koncert

115Događaj Božića, Kristova rođenja u svakom vjerniku izaziva beskrajnu zahvalnost Bogu koji se radi nas i radi našeg spasenja rodio među nama, utjelovio se po snazi Duha Svetoga i potiče nas da osjetimo u punini radost Božića i otvorimo Bogu svoje srce da se rodi u njemu i da nas obuzme svojom ljubavi.

Na slikovit, živ, jasan način upravo tu radost Božića, Kristova rođenja uprizorili su naši dragi prijatelji i gosti iz grada Trilja kroz prikaz " Živih jaslica" pored crkve Hrvatskih mučenika u Čavoglavama. Predivno uprizorenje izazvalo je divljenje okupljenog mnoštva, i potaklo nas na razmišljanje o potrebi svakodnevnog Božića u našim životima.

Hvala gđi. Ankici Lukić na svesrdnoj pomoći i organizaciji kao i gosp. gradonačelniku Trilja Ivanu Šipiću.

Nakon "Živih jaslica" u crkvi Hrvatskih mučenika održan je božićni koncert klape Luna iz Kožina kao i njihovih gostiju klapa Kalelarga i Hrvace.

Prepuna crkva uživala je u prelijepim božićnim pjesmama u izvedi klapa pod ravnanjem maestra Dražena Habuša i Mojmira Čačije. Posebnu radost izazvalo je pjevanje i našeg Marka Perkovića Thompsona koji je otpjevao nekoliko svojih pjesama zajedno s klapom Luna.

Nakon koncerta nastavljeno je zajedničko druženje u božićnom šatoru.