Blagoslovljena crkva Hrvatskih mučenika u Čavoglavama

1 301468U subotu 20.09. 2014. biskup šibenski Ante Ivas uz prisutnos provincijala franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joška Kodžomana blagoslovio je crkvu "Hrvatskih mučenika" u Čavoglavama i posvetio oltar. Veliko mnoštvo vjernika pristiglih iz raznih krajeva Lijepe naše kao i iz inozemstva sudjelovalo je čistog,iskrenog i pobožnog srca u svečanom liturgijskom slavlju. U koncelebraciji je sudjelovalo 50 svećenika.

U propovijedi o. biskup je citirajući stihove našeg Marka želio naglasiti vrijednosti koji on u svojim pjesmama promovira a u životu živi te da su vrijednosti ljubavi prema Bogu, obitelji i domovini izazov svakome od nas da ponosno i časno svjedočimo u životu te vrijednosti ma koliko zbog toga trebali podnjeti žrtve.

Na kraju sv. Mise na veliku radost svih prisutnih a na poseban način mještana i župljana o. biskup je proglasio crkvu " Hrvatskih mučenika" u Čavoglavama mjestom molitve za domovinu te darovao crkvi " Hrvatskih mučenika" i župi sv. Ilije moći blaženog kardinala Alojzija Stepinca na čuvanje i čašćenje. Hvala dragom Bogu na tom velikom i svetom daru.

Nakon zahvale župnika fra ilije Mikulića koji je pozdravio sve prisutne zahvalio im na dolasku o. biskupu su uručeni prigodni darovi domaćina kao i dar koji je predao župnik u Kupresu.
Prigodne riječi na završetku slavlja uputili su i Marko Perković Thompson te provincijal fra Joško Kodžoman.

Prekrasnim pjevanjem liturgijsko slavlje uveličao je župni zbor Čudotvorne Gospe Sinjske pod ravnanjem maestra fra Jure Župića i č.s. Jelene Mijić, kao i ženska klapa Luna iz Kožina koja je otpjevala " Čuj nas majko".
Od srca hvala svima koji su svojim prisustvom i sudjelovanje uveličali ovaj veliki i sveti dan i događaj.

Čitavo slavlje prenosilo je uživo internet Radio Čavoglave, a moglo se je slušati i na internet stranicama http://zupa-kljaci.com, http://thompson.hr/  i https://www.facebook.com/marko.perkovic.thompson

Radio Čavoglave uskoro kreće sa svojim redovitim emitiranjem.

Neka nas sve blagoslovi i čuva dobri Bog i u životu prati zagovor naših svetaca "Hrvatskih mučenika".