Proslavljen blagdan zaštitnika župe sv. Ilije u Kljacima

104Procesijom sa kipom sv. Ilije, kojeg su na ramenima nosili muškarci odjeveni u narodne nošnje, oko starog groblja započelo je liturgijsko slavlje proslave sv. Ilije sveca zaštitnika naše župe. Ophodom, molitvom i pjesmom vjernici su iskazali štovanje svome zaštitniku te se tim pokorničkim činom pripremili za svete trenutke sv. Mise koju je uz domaćeg župnika fra Iliju vodio i propovijedao župnik sv. Marije - gradac fra Jozo Jukić koji je u nadahnutoj propovijedi istaknuo veličinu sv. Ilije, njegovu odvažnost i besprijekornu odanost Bogu, te nas pozvao da svojim životom i mi svjedočimo neprestano svoje opredjeljenje za Boga i vrijednosti vjerskog života.

Večernju sv. Misu predvodio je župnik fra Ilija Mikulić.
Nakon sv. Mise Šime Strikoman naš poznati fotograf snimio je milenijsku fotografiju na prostoru ispred crkve, a ujedno je s tim započela međužupanijska smotra izvornog folklora gdje su uz domaće sudjelovali kud-ovi iz više županija naše domovine pokazavši nam kroz igranje kola, pjesmu i veselje samo dijelove svojih izvedbi. Hvala im na promociji i brizi oko čuvanja naše bogate kulturne i povijesne baštine.

Neka zagovor sv. Ilije čuva našu župu, obitelji i svakog pojedinca u zajedničkom i osobnom životu na ovim lijepim prostorima naše domovine.