Pastoralni pohod o. biskupa msgr. Ante Ivasa drniškom dekanatu

052Župe drniškog dekanata zajednički su imale susret s našim šibenskim biskupom Antom Ivasom prigodom njegova pastoralnog pohoda drniškom dekanatu. U Gospinoj crkvi u Drnišu o. biskupa, svećenike i vjernike pozdravio je drniški dekan fra Ivan Vidović i kratko predstavio svaku župu iznjevši potrebne podatke.

U nagovoru msgr. Ivas osvrnuo se na dekanovo izlaganje te rječima vjere i ohrabrenja potakao župnike i vjernike na stalan rad i duhovnost koja je jedina garantira ispunjenje Božijim blagoslovom kako pojedinca tako i župnih zajednica na ovom prostoru koji je uvijek bio odan Bogu, bližnjemu i svojoj domovini.

Sv. Misu predvodio je o. biskup te je u nadahnutoj propovjedi na poseban način istaknu kako smo svi Kristovi učenici i da je naše poslanje neumorno sudjelovati na izgrađivanju Kraljevstva Božjeg na ovom svijetu među ljudima.

Na kraju svečanog Misnog slavlja fra Ilija Mikulić zahvalio je o. biskupu na njegovu pastoralnom pohodu našem dekanatu kao i na stalnoj brizi i ljubavi koju iskazuje za ovaj naš kraj i ljude.