U župi sv. Marije - Gradac svečano proslavljen blagdan Male Gospe

blagmagospeU susjednoj župi sv. Marije - Gradac u nedjelju 08.09. svečano je proslavljen blagdan Male Gospe. Mnoštvo vjernika prisustvovalo je procesiji i svečanoj koncelebriranoj sv. Misi koju je uz domaćeg župnika fra Jozu Jukića i više drugih svećenika predvodio fra Josip Gotovac na službi u samostanu Gospe od zdravlja u Splitu. Fra Josip je u nadahnutoj propovijedi istaknuo ulogu Blažene djevice u životu vjernika te Gospinu prisutnost i njen zagovor u svakodnevnom životu i djelovanju pojedinca i zajednice kao žive Crkve u ovom svijetu koji je itekako potreban Marijine pomoći.
Večernju sv. Misu predvodio je miljevački župnik i drniški dekan fra Ivan Maletić koji je u propovjedi naglasio da jedino prijateljstvo s Bogom i život po uzoru na Blaženu Djevicu Mariju ispunja ljudsko srce zadovoljstvom i Božijim blagoslovom. Na kraju sv. Mise župnik fra Jozo zahvalio je fra Ivanu na svemu što je predano i ustrajno čino sve ove godine kao miljevački župnik i drniški dekan za čitavi naš drniški kraj na duhovnom i pastoralnom planu. Naime fra Ivan je raspoređen na novu odgovornu službu u samostanu Gospe Lurdske u Zagrebu. "Neka ga Božji blagoslov i Gospin zagovor prate u daljnjem životu i radu " zaključio je fra Jozo zahvalu što je popraćeno dugotrajnim gromkim pljeskom  prepune Gospine crkve.
Samom blagdanu Male Gospe prethodila je trodnevna duhovna obnova. Prve dvije večeri predvodio je fra Ivan Lukač župni vikar u Kninu, a treću župnik Lišana fra Damir Ćiro Čikara. Bogatom duhovnom sadržaju sve tri večeri kroz molitvu i pjesmu prisustvovalo je puno vjernika iz župe i čitavog Petrpoljskog kraja.
Posebno hvala župniku fra Jozi Jukiću na organizaciji i duhovnom sadržaju kroz protekle dane za čitavi naš kraj.