Župljani sv. Ilije Kljaci proslavili blagdan svog zaštitnika

ilindanBlagdan zaštitnika naše župe sv Iliju proslavili smo u subotu 20.07. U 10.30. započela je procesija oko starog dijela groblja. Pjevajući litanije i druge pobožne pjesme puk je ophodom dao slavu Bogu i sv. Iliji. Ulaskom u crkvu nastavljena je sv: Misa koju je ove godine predvodio uz još 12 prisutnih svećenika fra Josip Gotovac koji obnaša službu u samostanu Gospe od Zdravlja. Fra Josip je u nadahnutoj propovijedi približio vjernicima lik sv. Ilije i njegovo djelovanje u Starom Zavjetu te njegovu besprijekornu odanost Bogu kao i njegovu veličinu proročke službe koju je vršio u teškim vremenima za izraelski narod. Pozvao nas je da u današnje vrijeme i mi odlučno i gorljivo revnujemo za Dom Božiji po primjeru i zagovoru sv. Ilije u ovim modernim vremenima također na razne načine prijeti otpad od vjere,razni kumiri i isprazno idolopoklonstvo.Prekrasnim pjevanjem liturgijsko slavlje obogatio je crkveni zbor s Miljevaca.
Kip našeg sveca zaštitnika u procesiji su nosili pripadnici OSRH: Dobroslav Jukić, Ivan Miljak, Miroslav Prnjak i Žarko Jukić.
Članovi KUD-a sv. Ilija svojim su dolaskom u nošnjama podnili žrtvu vrućine dana i podsjetili na ljepotu baštine koju je  neprestano potrebno promicat i čuvat.
Večernju sv. Misu predvodio je župnik fra Ilija Mikulić.
Hvala dragom Bogu na ovome danu i neka nas po zagovoru sv. Ilije prati i obasipa svojom milosti.

ilindan1  ilindan2

ilindan3  ilindan4