Krizma u Župi sv. Ilije u Kljacima

Krizmanici župe sv. Ilije u Kljacima jučer su pristupili sakramentu Svete Potvrde. Sakrament im je podijelio biskup šibenski msgr. Ante Ivas.

U svojoj propovijedi biskup Ivas se osvrnuo upravo na mlade i težinu odrastanja u vremenu velikih iskušenja.

„ Naši mladi su opterećeni i ponekad u izboru mnogih mogućnosti i izgubljeni“ – kazao je msgr. Ivas, „a naša zadaća je dati im podršku, vodih ih kroz životne izazove i učvrstiti im one vrijednosti na kojima odrastamo i sami i koje su nas očuvale, a to su prije svega vjera u Boga i ljubav prema bratu čovjeku. Upravo sakramenti i snaga Duha Svetoga su ti koji čovjeka mogu učiniti snažnim i kompletnim „- zaključio je Ivas.

U nedjelji Dobrog Pastira biskup se osvrnuo na važnost duhovnih zvanja i molitve za zvanja.

„Svaka majka, svaki roditelj bi trebao biti ponosan odgoji li čovjeka za službu Božju; možda će i netko od vas ovdje okupljenih prepoznati tihi Božji glas u sebi“, rekao je biskup, upozorivši kumove i roditelje na posebnu skrb za mlade živote koji su im povjereni.

Svetu potvrdu su jučer primili:PAULA JUKIĆ, PAULA BLAŽEVIĆ, MATEA JUKIĆ, JOSIPA PRNJAK, ANTONIJA BUZOV, ANTONELA PERKOVIĆ, SANDRA BLAŽEVIĆ, DORA JUKIĆ, JURICA BUZOV, IVAN BUZOV, JOŠKO STANKOVIĆ, KRISTIAN VULETIĆ, MATKO BRKOVIĆ, JOSIP PUĆO, MATEO PERKOVIĆ, MARKO BUZOV, IVAN OJDANIĆ I BRUNO JELIČIĆ –PURKO.

Svečanoj euharistiji uz šibenskog biskupa msrg. Antu Ivasa nazočili su i don Roko Glasnović, fra Josip Gotovac i fra Ilija Mikulić, domaćin i župnik Kljaka.

U svečanom raspoloženju krizmanici su se uputili svojim domovima gdje su u obiteljskom okruženju proslavili primanje sakramenta. Mlađi župljani raduju se polovici svibnja kada će 19. 05.pristupiti sakramentu Prve Svete Pričesti.