Župljani naše župe svečano proslavili blagdan Isusova uskrsnuća

uskrsclanak02. travnja 2013. godine.
Župljani  Kljaka svečano su proslavili najveći kršćanski blagdan Uskrsnuća Isusa Krista. Središnju euharistiju na sam Uskrs predvodio je župnik fra Ilija Mikulić ukazujući u svojoj propovijedi upravo na važnost Uskrsnuća za život svakog kršćanina jer ovozemaljski život je upravo put ka vječnoj domovini koju nam je Isus svojim životom, smrću i uskrsnućem omogućio. Župnik je ukazao na važnost življenja kršćanskih vrijednosti kako bi svaki čovjek doživio osobnu sreću i dohovni smiraj i slobodu.
Brojni vjernici pohodili su i obrede u svetom trodnevlju.  Na Veliki četvrtak prisjetili su se posljednje večere i Isusova poziva na poniznost, dok je Veliki petak prošao u znaku sjećanja na  trpljenje i smrt Isusa Krista. Također, na Veliki petak na crkvi sv. Ilije nisu zvonila zvona,oltar je bio bez križa, oltarnika, svijeća i cvijeća kako bi se što bolje dočarala Isusova patnja. Taj dan prošao je i u znaku posta i nemrsa, a tradicionaalno se  u obiteljima  ovog kraja blaguju bakalar i fritule.
Na Veliku subotu upriličena  su Vazmena bdijenja uz blagoslov ognja i Uskrsne svijeće.
Također, župljani su na Veliku subotu imali priliku i blagosloviti hranu, pogače i jaja, koja  se tradicionalno blaguju na Uskrs uz okupljanje svih članova obitelji i zajedničku molitvu.