Križni put od Čavoglava do Drniša

Križni put20. ožujka 2013.
Molitvom za  skrušenje i poniznost  započeo je biskupijski križni put mladih koji su vjernici ove korizme  izmolili hodeći od Čavoglava do Drniša.
„Hodajmo ovaj Križni put u Godini vjere“- rekao je na jutarnjem blagoslovu biskup šibenski msgr. Ante Ivas pred crkvom  Hrvatskih mučenika u Čavoglavama –„ i  molimo za vjeru svih krštenih u našim mjesnim Crkvama, biskupiji šibenskoj i u našem hrvatskom narodu, ali i za vjeru svih onih koji vjeru u Boga pravoga iskreno traže.“
Mladi   koji su se okupili  s prostora  cijele Šibenske biskupije propješačili su  oko 23 kilometra. Križni put  je vodio  od crkve Hrvatskih mučenika  u Čavoglavama, preko izvora rijeke Čikole, Gradca, Otavica do Drniša.
 Pokornički hod kao spomen na križni put Isusa Krista, njegovu muku i smrt, mladi su okončali u večernjim satima svetom misom u Drnišu. Nepovoljni vremenski uvjeti nisu ih omeli da u svojim srcima traže put ka pravoj Istini i suživljavanju s Kristovim patnjama, ali i  patnjama hrvatskog naroda koji je bio u molitvama vjernika.
Molitvi križnog puta priključili su se  fra Ilija Mikuluć, župnik Kljaka te popularni pjevači Marko Perković Thompson i Mate Bulić. Završno večernje bogoslužje u Drnišu predvodio je drniški dekan fra Ivan Maletić.