Proslava Dana pobjede u Čavoglavama 2012

cavoglave2012Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan branitelja i 17. obljetnica Oluje i ove godine su svečeno i dostojanstveno proslavljeni u Čavoglavama. Program je započo svetom misom zadušnicom za poginule branitelje i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana u crkvi sv. Ilije u Kljacima. Uslijedilo je polaganje vijenaca i tradicionalni posjet Kninu i kninskoj tvrđavi. Poslijepodnevni sadržaji obuhvatili su malonogometne turnire na kojima su nastupili bivši igrači Hajduka i mnoge poznate osobe. Na manjoj bini izmjenjivala su se kulturno umjetnička društva iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine i razni drugi kulturni i edukativni sadržaji. Defile motorista tradicionalno je u 17 sati krenuo iz Drniša prema Čavoglavama.

Posjetitelji su u Čavoglave počeli stizati već od ranih jutarnjih sati. Zahvaljujući organizacijskom odboru i sad već dobroj utreniranosti domaćina  preko 80 000 ljudi „ smješteno“ je bez greške. Svatko je mogao nađi mjesto za sebe, bilo da je riječ o posjetiteljima koji dolaze osobnim automobilima, autobusima, kamp kućicama, šatorima i slično.  Večernju atmosferu zagrijavali su Opća opasnost, Željko Bebek i Mate Bulić, a točno u ponoć uz veliki vatromet nastupio je  Marko Perković Thomson.

'Nemojte dopustiti da nas političari svađaju i dijele. Ne postoji rivalitet između proslava Oluje u Kninu i Čavoglavama. Dan pobjede trebamo slaviti u svakom gradu i u  svakom najmanjem mjestu u Hrvatskoj', poručio je Thompson. Započevši koncert taktovima popularne pjesme Čavoglave  pozdravio je i one nad kojima je napravljena velika nepravda. „ Spomenuo bih  ime generala Ante Gotovine. Vjerujem da će se on nama pridružiti na proslavi Oluje iduće godine u Čavoglavama. Zapjevajmo za njega i ostale haške uznike“, zagrmio je Thomposn na oduševljenje  posjetitelja koji su do sitnih sati slavili s njim u rodnom mjestu.