Započeo blagoslov obitelji u mjestima naše župe

slikaObičaj božićnog vremena u kršćanskim obiteljima je i primanje blagoslova. Župnik s ministrantima obilazi sve domove i obitelji župe, okuplja ih na zajdničku molitvu i udjeljuje blagoslov. Prilika je to da se vjernici, već prethodno pomireni s Bogom, približe i jedan drugome. Današnje obitelji su na udaru modernog ritma života,često dugotrajnog i zamornog rada te malo vremena provode u zajedništvu.

Stara izreka kaže da je siromašna kuća u kojoj nema vrlo starog i jako mladog člana obitelji, misli se na djeda, baku i unučad. Ruralne sredine kao što je ova još uvijek zadržavaju tradicionalne stavove i stil života, ali s obzirom da mladi sve više odlaze s ovih prostora, približavamo se vrijednostima koje su raširene u cijeloj Hrvatskoj , a dolaze sa zapada- razdvajanje zajednica, posvećenost poslu i slab natalitet.

Blagoslov obitelji na području župe Kljaci odvija se od 26. prosinca 2012. do 02. siječnja 2013., redosljedom koji je ustaljen ranijih godina: Kljaci, potom Umljanovići, Čavoglave, Mirlović Polje te Kričke.